stuifbolfestival.be

Historiek

In 2000 werd er reeds een festival georganiseerd door de fanfare van Meerdonk, zij vierde toen haar 140-jarig jubileum. Het was echter wachten tot in 2010 op een volgend festival ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van onze fanfare .Die zomer werd er dan voor het eerst in de huidige formule een Muziekfestival georganiseerd. Dit werd toen georganiseerd door het jeugbestuur van onze Fanfare. Toen bleek dat dit een succes was duurde het dan ook niet lang om aan een volgende editie te beginnen denken. De organisatie van zo een festival brengt veel werk met zich mee en daarom werd er besloten een aparte werkgroep op te starten. Deze werkgroep heeft dan in de zomer van 2013 een tweede editie georganiseerd. Ook ditmaal bleek de formule van het festival in de smaak te vallen. In de zomer van 2014 is de aangepaste werkgroep dan begonnen aan een 3de editie. Omdat we dit festival toch met regelmaat willen organiseren leek het ons gepast hiervoor een naam te kiezen die gelinkt is aan Meerdonk. Het festival zal dus vanaf heden door het leven gaan onder de naam "Stuifbolfestival".
De editie van 2015 was wederom een groot succes met zo'n 450 eters en op zaterdag een zeer gesmaakt programma waar oa Brassband Willebroek de tent muisstil kreeg!
In 2015 werd er dan ook voor het eerst het Kubb tornooi op Zondag georganiseerd. Dit kon doorgaan in uitstekende weersomstandigheden en we kregen hierop veel enthousiaste reacties waardoor dit nu jaarlijks doorgaat.

 We hopen jullie dan ook wederom te mogen verwelkomen op dit toch wel ambitieuze festival.

Onderstaande groepen hebben reeds op ons festival geconcerteerd;
Mercator Brassband
Bigband Waesiana
KF Volksopbeuring Massemen
Brassband Zele
Brassband Willebroek
Het orkest van de rode muizen
AMOR
The triolettes